Guan Eng berhelah lagi, kata Wee Ka Siong

0
152

BUTTERWORTH: Keengganan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berdebat mengenai isu terowong dasar laut dengan pelbagai alasan hanya helah semata-mata, kata Timbalan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong.

Malah, katanya, beliau diperlekehkan kerana tidak layak untuk berdebat atas kapasiti timbalan presiden MCA sedangkan perkara ini bukan mengenai dasar sesebuah parti, tetapi sebagai wakil rakyat, menteri dan jurutera, beliau mahu Lim menjawab kemusykilan itu.

Lim sebelum ini menolak cabaran Wee untuk berdebat mengenai isu tersebut atas alasan tidak mahu merendahkan martabat jawatan setiausaha agung DAP dengan menerima cabaran Wee, pemimpin nombor 2 dalam MCA.

Semalam, ketua menteri itu memberikan syarat Wee perlu bertanding menentangnya di Parlimen Bagan jika mahu berdebat isu terowong dasar laut.

Wee yang juga menteri di Jabatan Perdana Menteri itu berkata, beliau hanya mahukan jawapan daripada ketua menteri itu apabila sesuatu perkara dibongkarkan dan jawapan perlu diberikan dan tidak berbangkit soal taraf seseorang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here