Rangkaian restoran ditutup untuk satu hari selepas isteri pemilik mati dalam kemalangan

0
55

GEORGE TOWN: Rangkaian restoran popular Sri Anandha Bahwan menutup semua restorannya pada Khamis (15 Ogos) sebagai tanda penghormatan kepada isteri pemilik isteri V. Harikrishnan, yang terbunuh dalam kemalangan berhampiran Taiping.

Harikrishnan, 51, dimasukkan ke hospital swasta di sini dengan kecederaan jari dan wajah akibat kemalangan itu dipercayai berada dalam keadaan stabil.

Isterinya, K. Puvaneswary, 47, meninggal dunia di tempat kejadian apabila Range Rover yang dipandu oleh Harikrishnan hilang kawalan pada KM200.9 Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran Taiping pada pukul 3 pagi Khamis dan melanggaR pokok di tepi jalan.

Restoran yang mempunyai permulaan yang sederhana di kedai runcit pra-perang di Butterworth pada tahun 1980, kini mempunyai 17 cawangan di seluruh negara yang menyajikan hidangan daun pisang dan mempunyai lebih daripada 500 pekerja.

Dua anaknya, H. Veerasamy, 21, dan H. Mehgulan, 17, yang berada di dalam kenderaan itu mengalami kecederaan ringan dan telah dimasukkan ke hospital yang sama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.